Navigation

26 en 27 april 2024

Koningsdag-weekend

Koningsdag wordt dit jaar eindelijk weer in Oud Ade en Rijpwetering gevierd. Eenvoudig van opzet, maar groot van sfeer. De Vergulde Vos, s.v. ROAC en ’t Gilde der Lage Landen hebben hun handen ineengeslagen om voor jong en oud een mooi weekend te organiseren. Alle activiteiten vinden plaats op en rondom het sfeervol aangeklede openlucht feestterrein op de parkeerplaats van het Hertogspark in Rijpwetering.

Vrijdagavond 26 april 2024

Koningsnacht

Vrijdagavond beginnen we het weekend toepasselijk met vooral veel feest. In deze nacht van de koning komt de band waarbij de afgelopen Veense Kermis het dak van Poco Más eraf ging, namelijk Mooi Weer Op Straat. Ga naar hun website voor meer info. Daarna wordt één knettergek feest met het Guilty Pleziertje van HAAS & HERKE.

Koningsnacht duurt van 20.00 tot 02.00 uur.

Kaarten

Kaarten voor deze avond zijn niet meer verkrijgbaar. Koningsnacht is uitverkocht.

Zaterdag 27 april 2024

Koningsdag

Op Koningsdag is de inloop de hele dag gratis. Veel activiteiten, veel gezelligheid, twee bands, dj’s en natuurlijk veel lekkers te eten gaan het in combinatie met hopelijk een lekker zonnetje tot een mooie dag maken.

10.00 uur: vrijmarkt

De traditionele vrijmarkt keert terug op het dorp. Vanaf 09.15 uur zijn alle kinderen, ouders én overige verkopers van harte welkom om hun kleedje klaar te leggen.

Naast het kopen en verkopen van spullen is er voor de kinderen van alles te doen. Een waterspektakel door de brandweer, meerdere springkussens, een poppendokter en een suikerspinkraam zijn hier mooie voorbeelden van! Via de sociale media zal de komende periode alles bekendgemaakt worden.

14.00 uur: kinderdisco

De disco wordt geopend door ROAC DANCE, dus dat belooft een mooi spektakel te worden.

13.00 uur: voetgolfspektakel

Rondom het feestterrein en in het dorp ligt een parcours met verschillende holes. Deze zijn te vinden in weilanden, in speeltuinen en bijvoorbeeld in de parkjes. Dit parcours, de zon, vriendengroepen, voetballen en een versnapering maken dit voetgolftoernooi tot een spektakel.

Geef jezelf op met een groep van 6 tot 10 personen en neem allemaal een eigen voetbal mee. Met jouw groep ga je op pad om per persoon in zo min mogelijk keer de bal te putten. Inschrijven is mogelijk voor alle leeftijden, kost 3 euro per persoon en kan via koningsdagweekend@svroac.nl. Geef hierbij in elk geval aan wie de aanvoerder is en wat de groepsnaam is.

Nadat alle groepen terug zijn, wordt tussen twee afgevaardigden uit elke groep de grote finale gespeeld. Dit gebeurt óp het feestterrein. Lange afstanden kunnen dus niet worden afgelegd, hier komt het echt op techniek aan. Hier wordt bepaald wie zichzelf de koning van het voetgolfen mag noemen.

De tijden van de artiesten hieronder zijn onder voorbehoud, maar zullen hier niet veel van afwijken.

16.30 uur: Mom's Finest

Mom’s Finest neemt je mee langs rockklassiekers, Hollandse glorie en pop met een hoog meezinggehalte. Meer info inclusief een promotievideo is hier te vinden: https://www.plugify.nl/momsfinest

19.15 uur: Nightshift’22

Twee zangeressen, een drummer, gitaristen en tien blazers, dat is Nightshift’22. Meer weten over deze band van zestien personen, check dan https://nightshift22.nl/.

21.15 uur: BK DJ Collectief 

Dit collectief, bestaande uit onder andere Chiello & Fiezze, Aries Vossehits en Jeva, gaat samen met misschien wel het grootste talent uit de omgeving het Koningsdagweekend afsluiten: Bram Mooij.

Vrijwilligers

Zo’n evenement kan niet plaatsvinden zonder vrijwilligers. Denk hierbij aan het op- en afbouwen of het draaien van bijvoorbeeld bardiensten. Wil jij ook helpen? Neem dan even contact op via vrijwilligers@middeleeuwsefeesten.nl.

Kaarten

Kaarten voor Koningsnacht zijn niet meer te koop. Koningsnacht is uitverkocht.