Navigation

4 maart 2024

S.v. ROAC 1 wint nipt van TABA 1

ROAC heeft met minimaal verschil gewonnen van TABA. De Amsterdammers werden met een 1-0-nederlaag naar huis gestuurd, topscorer Yoek Bentvelzen was de gevierde man met zijn doelpunt. Maar ook doelman Tijn van der Geest zou na afloop complimenten krijgen. Hij hield zijn doel weer schoon en zeker zijn redding vlak voor tijd was van grote klasse.

Dat ROAC de nul hield was sowieso ook fijn aangezien het in Amsterdam nog flink mis was gegaan tegen deze tegenstander. Er werd met 5-2 verloren en dat betekent dat TABA in die ene wedstrijd verantwoordelijk was voor een derde van de Ripse tegendoelpunten in deze competitie.

Het wedstrijdbeeld was over 90 minuten grotendeels hetzelfde. Veel balbezit bij de bezoekers, maar door een te laag tempo en ook door het lastig bespeelbaar hoofdveld kon ROAC niet uit elkaar gespeeld worden. Een paar keer werd het gevaarlijk, maar slechts een enkele keer was het echt billen knijpen voor de Rippers. ROAC werd veel gevaarlijker in de tegenstoten, maar ook door te storen wanneer de keeper moest opbouwen wierp haar vruchten af. Het enige doelpunt zou ook vallen door in de opbouw de bal te veroveren. Bart Hogenboom vond Van Seggelen die Bentvelzen in staat stelde door van dichtbij de 1-0 te maken. Vlak voor rust hadden Hogenboom en vooral Loek van As de 2-0 moeten maken toen ROAC op de counter TABA in verlegenheid bracht.

Na rust werd ROAC nog verder teruggedrukt en kwam het er minder vaak uit op de counter. Toch resulteerde het nauwelijks in serieuze kansen voor bezoekers, op die kans in de 85e minuut na die Van der Geest prachtig pakte. In de slotfase, na de inbreng van verse krachten, kreeg ROAC pas weer lucht en ging het weer wat kansen afdwingen. Invaller Freek van Zeil had in de 88e minuut aan alle twijfel een einde kunnen maken, maar stuitte op de goalie van TABA. Het mocht niet meer baten, want ook een 1-0-overwinning zorgt voor 3 welkome punten.

En zodoende was de stemming na afloop opperbest. ROAC ging over TABA heen op de ranglijst en gaat volgende week bij PVC proberen haar eerste uitoverwinning van het seizoen te pakken. Smetje op deze middag was wel het uitvallen van Jim van der Meer na een botsing met teamgeoot Hogenboom. Hopelijk valt de schade aan zijn hoofd mee.

Tijn van der Geest; Jim van der Meer (80. Joost van der Geest), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Tanno van der Pauwkraan (70. Jay Koek); Matty van Benten, Wessel van der Poel, Loek van As; Bart Hogenboom (75. Lars van der Poel), Yoek Bentvelzen (75. Freek van Zeil), Thijs van Seggelen.